Bir mizah dergisinde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’e yönelik çirkin bir karikatür yayımlanması, kamuoyunda büyük infiale yol açtı. Konuyla ilgili Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya peş peşe açıklamalarda bulundu.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yaptığı açıklamada, “İnançlarımıza yönelik saygısızlık asla kabul edilemez. Bir mizah dergisi tarafından Peygamber Efendimizin karikatürünün çizilmesiyle ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Türk Ceza Kanununun 216. maddesi gereğince ‘dini değerleri alenen aşağılama’ suçundan adli soruşturma başlatılmıştır,” dedi.
Tunç, “Hiçbir özgürlük, bir inancın kutsallarını çirkin bir şekilde mizah konusu yapma hakkı tanımaz. Bu tür girişimler sadece dini değerlerimize değil, aynı zamanda toplumsal barışa zarar vermektedir,” ifadelerini kullandı. Ayrıca milyonlarca Müslümanın inançlarını hiçe sayan bu provokasyon girişimine karşı gerekli hukuki adımların gecikmeksizin atılacağını belirtti.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’in hayasızca karikatürize edilmesini şiddetle kınıyorum. Yapılan basın özgürlüğü değildir. Yapılan ifade özgürlüğü değildir,” ifadelerine yer verdi.
Yerlikaya, dini değerlere yapılan bu tür saldırıların provokasyon amacı taşıdığını vurgulayarak, “Bu tür girişimler Müslümanların vicdanında derin yaralar açmakta ve toplumsal huzuru hedef almaktadır. Peygamber Efendimizin karikatürünü yaparak hakaret eden bu zihniyeti lanetliyorum,” dedi.
Son olarak yaptığı açıklamada Yerlikaya, karikatürü yapan şahsın gözaltına alındığını duyurdu:
“Bu alçak çizimi yapan D.P. adlı şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Bu hayasızlar hukuk önünde hesap verecektir.”
Yetkililer, sürecin titizlikle yürütüldüğünü ve benzer provokasyonlara asla göz yumulmayacağını vurguladı.
0 Yorum